Nya typen av IT-attacker mot sjukvården

Ett spännande webinar för att ta reda på vad som hände när Carlanderska sjukhuset drabbades av en IT-attack. Vi kommer att gå igenom vilka lärdomar vi kan dra av händelsen och hur du som vårdgivare kan skydda dig och ditt företag mot ransomware-attacker. 

Avancerade hackerattacker

Hackerattacker har ökat med 300 procent enligt TV4 Nyheterna. Den kraftiga ökningen av anmälda dataintrång visar på att situationen är allvarlig. Hackerattacker har blivit mer och mer avancerade därför är det viktigt att ha en krisplan och bra interna rutiner. För det handlar inte OM man blir utsatt för intrång utan NÄR 

Erfarenheter från en hackerattack på Carlanderska sjukhuset

Wictor Bennet Winsnes, IT-chef på Carlanderska sjukhuset, berättar om vad som hände den 27 november 2023 då Carlanderska sjukhuset blev utsatta för en hackerattack. Vad var det första man gjorde när man insåg att vissa system blev otillgängliga? Kunde attacken ha undvikits? Fanns  det saker de skulle gjort annorlunda och vilka lärdomar har  Carlanderska sjukhuset fått med sig från attacken?  Wictor delar med sig av konkreta tips och råd.   

Vi avslutar webinaret  med en paneldiskussion där vi bl.a. går igenom hur man kan förbereda sig och vilka rutiner man bör ha på plats.   

Praktisk information 

När: 22 maj, kl 11.30-12.15
Var: Teams 
Kostnad: Gratis
Arrangörer: TechTrade
Medverkande: Wictor Bennet Winsnes, It-chef på Carlanderska sjukhuset, Johnie Berntsson CIO på TechTrade

 

Fler webinar