Microsoft New Commerce Experience

Obs! Följande information är vad TechTrade för närvarande fått ta del utav och innehållet kan därmed regelbundet komma att uppdateras efter ny information från Microsoft.

Microsoft gör en förändring bland sina licenser och således förändras deras priser och avtal.
Detta genomförs för att skapa en förenklad shoppingupplevelse, både för IT -partners och för deras kunder.

Det nya programmet innehåller många viktiga förändringar som kommer att påverka priser, prenumerationer, fakturering, uppsägning och mycket mer.

Vi förstår att det finns frågor och vi har därför samlat alla de viktigaste delarna så att ni kan få en enkel överblick av förändringen och självklart finns vi här vid frågor!

Syftet med Microsoft New Commerce Experience

Syftet med Microsofts nya handelsupplevelse är att skapa en förenklad shoppingupplevelse. Både för IT -partners som oss på TechTrade, men också för våra kunder.

Microsofts molntjänster och lösningar samlas nu i en enda plattform och skapar med detta omedelbart en bättre ram för standardisering av processer, erbjudanden och villkor.
Valet och flexibiliteten kommer med detta därmed att bli bättre.

Summerat kommer förändringen att ge en mer strömlinjeformad och enkel shoppingupplevelse för IT -partners, samtidigt som det resulterar i att lättare möta olika kundbehov.

Nya regler – bindning, uppsägning och fakturering

– Bindningstid

Bindningsperioden för alla varianter av CSP (Cloud Solution Provider*) -prenumerationer är standardiserad till tre typer av faktureringsvillkor och åtagandevillkor:

  • 1 månad
  • 12 månader
  • 36 månader

En annan förändring som Microsoft genomför är att ni inte längre kommer ha möjlighet att nedgradera eller avbryta CSP -prenumerationer och platser under er bindningsperiod.
Däremot kommer ni fortfarande ha möjlighet att uppgradera dina CSP -prenumerationer.

CSP står för Cloud Solution Provider och CSP-programmet möjliggör för partners, ex. TechTrade, att sälja Microsofts molntjänster till sina kunder på ett enkelare sätt. Med det här programmet får ni som kund möjlighet att på ett mer effektivt sätt köpa eller betala, där ni går in i ett konsumtionsavtal genom oss, i stället för att göra det direkt med Microsoft.

Några viktiga datum

– Nya priser

Hur mycket stiger priserna?

Senast gången Microsoft höjde priserna var 2011, så efter 10 år var det näst intill omöjligt för partners att undvika prishöjningarna. Microsoft meddelar prisändringar från och med den 1 mars 2022. CSP -prenumerationer kommer att öka med ca 10 till 20 procent. Priserna kommer att bli mer fördelaktiga vid 12- och 36 -månadersavtal jämförelsevis med månadsavtal. Det är alltså möjligt att spara 20 procent genom att ingå årsavtal istället och längre bindningstid belönas!

– Fakturering

Oavsett vilken bindningstid ni väljer kommer följande faktureringsval att finnas:

  • Månadsfakturering
  • Förskottsbetalning
 

Vanliga frågor

– Vad händer om vi inte gör någonting?

Kostnaden kommer att öka med 35%

– Vad kommer skillnaden bli för oss?

I nuläget kan ni som kund ändra era licenser och upplägg under bindningstiden, detta kommer inte längre vara möjligt. Priset kommer att justeras beroende på vilket upplägg vi sätter tillsammans med er.

Kontakta oss

Önskar du veta mer om förändringen eller har några frågor innan vi bokar er för vidare planering? Vi finns här för dig under hela tiden!

Fler nyheter