TechTrade på seminarium i Almedalen

TechTrade på seminarium i Almedalen: ”Varför digitaliseras inte vården snabbare när alla vet att vi måste?”

Detta seminarium har ägt rum

Tiotusenkronorsfrågan kommer diskuteras i Almedalen: ”Hur svårt kan det vara? Varför är det så svårt att föra in nya metoder och tankesätt? Hur jobbar vi med strukturer och personal och inte mot? Välkommen att lyssna och diskutera denna fråga med oss på tisdag 10.15.

Att införandet av digitala verktyg och nya processer i vården är en av nycklarna för att klara de närmsta årtiondenas utmaningar är oomtvistat. Samtidigt är det inte helt enkelt att förändra en hel vårdapparat med allt från politik och regelverk till evidenskrav och patientsäkerhet. Många anser dock att tiden börjar rinna ut. Det går helt enkelt för sakta att förändra och förnya vården. Men varför går det då så långsamt? Var är det för hinder som vi inte ser eller förstår? Är det strukturerna som vi först måste bryta ned? Eller kan det vara så att alla nya idéer inte passar in i den stressade vardagen som vårdpersonalen lever i? Försöker vi applicera lösningar från en extern tillverkningsindustri som inte passar i en personfokuserad verksamhet? Panelen försöker bena ut några av bromsklossarna och vad vi behöver förstå för att komma över dem. De delar också med sig av lyckade, och några mindre lyckade, digitaliseringsprojekt.

Varför åker TechTrade till Almedalen?

TechTrades VD Jan Lindblad berättar:

Vi vill vara med och påverka utvecklingen mot en bra vård. Allting kommer tillbaka till samma sak egentligen och det är mer tid för patienterna. Vi hoppas både bidra med våra erfarenheter och lära oss nya synsätt kring att skapa effektivare vård med hjälp av digital teknik.

Välkommen att titta, lyssna och diskutera denna fråga med oss.

Medverkande i panelen:

Peter Graf, VD, Tiohundra

Johanna Ulfvarsson. Sakkunnig eHälsa och forskning, Svensk Sjuksköterskeförening

Henric Carlsson, VD, Conscriptor

Jan Lindblad, VD, TechTrade International

Moderator Ulf Lesley

Arrangör: Strikersoft, Conscriptor, TechTrade International

Dag: Tisdag 2 juli, 10:15-10.45

Plats: Bediuntältet vid S:t Pers kyrkoruin, på S:t Pers Gränd 2

Seminarium, Vård och omsorg, Digitalisering

Fler webinar