Kunder berättar

Allt startar med viljan att förbättra vården

Läs om Moment Psykologis expansion

Vi har pratat med Alexandra Arnberg, vice VD och verksamhetschef Moment Psykologi, där Moment BUMM ingår. Vi får lyssna till hennes erfarenheter från ytterligare en etablering av en mottagning.

Idag sitter Alexandra i den nystartade mottagningen i Vällingby men hon pendlar mellan de olika enheterna. Hon delar generöst med sig av tankar och erfarenheter, från den allra första idén till att mottagningen nu är i full gång, tre år senare. Hon rör sig mellan mottagningarna därför att det är viktigt att bygga kultur och sätta rutiner, säger Alexandra. Hon drivs av att förbättra standard och kvalitet i branschen.

Från att jag startade själv, anställde de två första psykologerna, till idag med ett 60-tal medarbetare har arbetet alltid varit både stimulerande och utmanande. Vår strategi- och affärsplan är idag att göra en nationell etablering och vi öppnar därför även upp i Malmö. Fördelen med det är att kunna ta hand om patienter på plats istället för att de ska behöva resa till Stockholm. Det är naturligt att vara i patienternas närmiljö och det är där vi ser tillväxt, berättar Alexandra.

Fram till år 2020 hade de jobbat med olika it-leverantörer. Det som är väsentligt i en expansionsfas och det som gjorde att de fastande för TechTrade, var att det fanns en gedigen kunskap om hälso- och sjukvården. I och med att det finns speciella arbetssätt kring hur man lägger upp system och arbete inom IT, så är kunskap om regioners komplexa vårdmiljöer något man behöver behärska.

Vad som också var viktigt när de skulle välja leverantör var att först tänka själva och sätta någon form av kravspecifikation. Det är viktigt med en förankringsdialog samt att man lägger tid på att gemensamt gå igenom avtalet och är öppen för alla slags frågor. Sen är det förstås viktigt att man har uppföljning på avtalet och gärna med en leverantör som tänker i kvalitetsstandarder och ledningssystem, för frågorna om certifiering och kvalitet blir allt viktigare. Sen är det ett extra plus om både kund och leverantör har fokus på ständig förbättring av verksamheten.

Vi tyckte att det var intressant att TechTrade hade kunskap om både it och hälso- och sjukvård. Varje bransch älskar nån som kan omsätta teknik anpassat till just deras bransch. Där har vi haft duktiga it-konsulter från TechTrade som kan systemen i region Skåne. De kan helt enkelt ta vid där vi har fastnat. Det betyder jättemycket för oss, säger Alexandra.

Vi frågade Alexandra om tips till dig som ska välja it-leverantör

Er IT-avdelning
  • Ha en egen bra strategi- och affärsplan och ta välgrundade beslut
  • Leverantören bör ha förståelse för hälso- och sjukvården
  • Se till att få guidning inom alla kompetensnivåer inom it, från support till analys
  • De bör vara pedagogiska och ha god förståelse för hur man kommunicerar med målgruppen inom vården
  • Sätt rätt förväntan och ta reda på vilken leverantör som kan leverera på den

Enligt Alexandra är det bra att ha fler uttalade förväntningar än färre. Det skapade en bättre dialog och definierade mer realistiskt vad man ska få ut av tjänsten.

Till sist kan du ställa dig frågan ”hur kan en it-leverantör ställa till så lite problem som möjligt”, säger Alexandra med glimten i ögat.

Förutom att supporten ska funka så är det också höjden på kompetens viktig. När man ska göra en förändring och t ex en riskanalys för att öka säkerheten, behöver man en leverantör inom it som kan vara rådgivare. Det underlättar att man inte behöver ta in konsulter från ett annat bolag. I vårt fall känner TechTrade redan till vår verksamhet och det blir effektivare, menar Alexandra.

TechTrade ska vara någon som underlättar för oss så att vi kan ägna oss det vi är bra på, säger Alexandra. För oss är det viktigt att skapa något som kan hålla i sig över tid. En sån kvalitet att det utmärker sig att det ska göra en betydelse i människors liv. Att förbättra deras hälsa och livskvalitet.

Fakta

Moment Psykologi är kund till TechTrade sedan januari 2020 och har två enheter med totalt ca 40 medarbetare. Den 1 oktober 2020 öppnades deras mottagning i Vällingby vid namn Moment BUMM.  Idag driver TechTrade deras it-avdelning med it-drift, it-support och it-arbetsplatstjänst. I oktober 2020 hjälpte TechTrade Moment BUMM att öppna en ny vårdenhet med likadant tjänsteutbud.

Tjänster: Er IT-avdelning, Incheckningsterminal

TechTrade erbjuder IT-tjänster för privata vårdgivare och hjälper bland annat till med IT-drift, teknisk implementation, sammankoppling till andra system och support. TechTrade är en drivande aktör inom e-hälsa. TechTrade – Creates Time. 

Moment Psykologi och Moment Barn och ungdomsmedicinsk mottagning är en del av koncernen Moment Hälsa. Moment Hälsa hjälper individer, grupper och organisationer till ökad hälsa och utveckling. Med tydlig förankring i forskning, och medarbetare som tar ansvar, skapar vi hållbar förändring och mätbara resultat. Investering i våra tjänster ska generera en effekt värd det dubbla både för individen och samhället.

Vill du veta mer?

Om du vill prata med oss om hur denna lösning kan effektivisera just din verksamhet, så kontakta oss för ett samtal.

Kontaktinformation 

TechTrade International AB 
Kontakt: Jan Lindblad, VD och grundare TechTrade International AB
Epost: jl@tti.se
Telefon: 08-124 056 20 
www.tti.se

Moment BUMM
Kontakt: Alexandra Arnberg, vice VD/verksamhetschef, Moment Psykologi
momentpsykologi.se/moment-barn-ungdom